Keitof

Als allerlaatste in Nederland ontdekte ik vorige week Keitof. Ik las voor het eerst over deze hype bij Leidse Glibber en vlak daarna zette mijn leergierige collega P (die ook te veel hobby’s heeft) een foto van een steenuil als voorbeeld ervan op haar facebookpagina. Wat een serendipiteit!

De keitoffe steenuil van collega P

“Maar Hermieneke, wat houdt dat dan in Keitof?” want ik heb vast wle volgers die ook achterlopen qua hypes. Het is in wezen vrij simpel: als Keitoffer beschilder je een steentje (of 10 steentjes of 100), je zet ze uit ergens in de buurt en hoopt dat ze gevonden worden door anderen. De vinder kan ermee doen wat hij wil: meenemen naar huis en in de pronkkast leggen of weer opnieuw ergens neerleggen samen met de 25 stenen die hij inmiddels zelf heeft beschildert. Het is nogal aanstekelijk namelijk..

Veel meer informatie en inspiratie vind je op de landelijke facebookpagina Keitof. Er zijn ook plaatselijke initiatieven, zoals LeidenRocks.

Natuurlijk ben ik zelf – als hobbygevoelige neuroot – ook meteen aan de slag gegaan. Ik pak het groot aan en heb een atelier ingericht. Mijn eerste stenen heb ik uitgezet in de Poptahof. Ik ben benieuwd of iemand ze mee naar huis neemt en weer ergens anders in de stad uitzet!

10 thoughts on “Keitof

  1. Geinig allemaal, hoor. Heb met verbazing/bewondering zitten kijken naar de stenen die mensen zo mooi en vooral creatief beschilderen. Ik had er nog nooit iets over gehoord of gelezen, maar ik vind het een prachtig idee. Tja en dat jij daar je GROTE bijdrage aan gaat leveren, verbaast mij helemaal niet. Go for it, girl!

  2. Heel toevallig las ik net op de website van een naburig dorp, dat men daar de hype toch ook heeft overgenomen. Het heet daar Happy Stones. Nou ja, zolang ze die dingen niet tegen mijn ramen gooien…. 😉

  3. Happystone en Kei Tof steentjes ben ik vanaf vorig jaar mei, al regelmatig tegen gekomen op mijn wandelingen. Ik wil nu ook zelf een steentje gaan maken, maar dan eenzelfde ontwerp wat speciaal op mij slaat. Nog maar eens goed overdenken🤔🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *