Gisteren kregen wij van onze werkgever een doos met bolletjes toegestuurd. Zij waren al aangekondigd en het is allemaal heel symbolisch. Uit de bolletjes komen narcissen en die worden ook wel trompetbloemen genoemd. Van trompet is het maar een kleine stap naar loftrompet. En dat is de bedoeling: het managementteam steekt de loftrompet voor ons. Vanwege ons gezwoeg het afgelopen jaar aan de keukentafel, op de koude dan wel snikhete zolderkamer of in de gangkast; waar ook maar het thuiskantoor is ingericht.
Het is een mooi gebaar en ik ga ze zeker ergens in de grond stoppen. Maar het leukst vind ik de reactie van een (nogal gortdroge) collega op Workplace (een soort Facebook, maar dan op het werk). Hij schreef: “Bedankt voor de bloembollen! Er zat bij mij alleen geen recept bij. Moet ik ze eerst koken of kan ik ze ook gewoon rauw eten?”
Ik zou ze stoven, maar dat is natuurlijk ieders persoonlijke smaak. 🙂 Ergens in de grond stoppen? Je doet ze gewoon in een of meerdere bloempotten met potaarde en dan heb je in no time de lente thuis.
Ja dat kan ook, maar het zijn er wel heel veel…
Aardige werkgever en humoristische collega. Eet smakelijk.
Misschien wist die collega niet beter… Wel heel attent van je werkgever om een loftrompet te geven!!
Wat je over hebt: Rond de bomen in de straat?
Oh dat vind ik een goed idee! Voor allemaal eigenlijk.
Dat laatste is zeker leuk idee. Al is alles best, zolang je ze maar niet eet, duh
Tulpenbollen moet kunnen (indien biologisch) maar narcisbollen is even de vraag, want narcissen zijn giftig.
[…] keer voor Pieter: gekleurde bollen met zaden (?????) van de TU en taartjes van de studenten. Mijn loftrompetjes zijn weliswaar min of meer opgekomen, maar echt uitbundig zijn ze (nog) niet. Misschien gaan […]