Mijn wekker

Eeuwen geleden beloofde ik vriendin L dat ik tekst en uitleg zou geven over mijn wekker (teruglezend moet dat op FB zijn geweest, in het oude blogje beloof ik het min of meer aan Emie en Aleida). In elk geval: belofte maakt schuld.

Mijn wekker is dus elke dag een ander liedje. Het fijne daarvan is dat ik meteen weet welke dag het is. En om dat laatste nog iets gemakkelijker te maken, moet het liedje van de dag de naam van die dag in zijn titel of in de eerste zin hebben. Daar komen ze dan.

Maandag

Dinsdag

Ik heb ook een versie van de Rolling Stones, die is ook mooi. Af en toe wissel ik.

Woensdag

Dit prachtige liedje begint met de zin:

“Wednesday morning at five o’clock
As the day begins”

Bij mij gaat de wekker gelukkig iets later…

Donderdag

Ik heb de versie zonder de intro. Dus die begint meteen met:

“All of my life I’ve tried so hard
Doing my best with what I had”

Vrijdag

Na donderdag wel een saaie titel, maar het liedje is geweldig.

Zaterdag

Wel een beetje bruut wakker worden, maar gelukkig is het weekeind.

Zondag

En dan begint het allemaal weer opnieuw. Behalve in de vakantie, dan kies ik meestal voor een heel ander liedje dat elke dag weer zegt dat het vakantie is. Maar het hoeft niet per se over vakantie te gaan. Hoewel dat ook wel grappig zou zijn. Ik ga er eens over denken. Misschien deze: “Veertien dagen, het leek een week!”

11 thoughts on “Mijn wekker

 1. Wat een leuk idee en uitleg. Het nummer van David Bowie ken ik niet, en het was leuk om “Wednesday morning at five o’clock
  As the day begins” te horen. Aan dit album ga ik zeker in de toekomst eens aandacht aan besteden.

 2. Is het niet vreselijk ingewikkeld om dat te installeren allemaal. En waarom uitgereknd een liedje dat je maandag niet leuk vindt? Je vindt de maandag al vreselijk genoeg en nu wordt dat ook nog eens bruut bevestigd bij het wakker worden. Gooi dat kreng toch het raam uit

 3. Bewaar me, zeg, ik heb net enorm veel moeite gedaan om een stille wekker te kopen. Eentje die je niet hoort tikken, bedoel ik. Daarom had ik altijd een electrische wekker, met een wijzerplaat, want als ik ’s nachts wil weten hoe laat het is en ik zie getallen, dan moet ik eerst gaan rekenen en dan ben ik weer klaarwakker. Maar electrische wekkers met een wijzerplaat zijn nauwelijks te krijgen. Mijn broer had er laatst eentje voor mij (hoera!!), maar ze hadden er speciaal een tikgeluid ingebouwd … Hard!! En hij gaf licht. Alsof je een vuurtoren op je nachtkastje had staan! Blauw ook nog, hoe krijg je het verzonnen?? Nu heb ik er eentje die min of meer aan de belangrijkste eisen voldoet, al loopt hij op batterijen, maar ik moet er viltjes onder plakken. Hij zoemt weliswaar zacht maar hij gebruikt het nachtkastje als klankbord *zucht*.
  Krijgen we nu gauw het verhaal over waarom jullie trouwfeest in de Lindenhof is afgeketst? Het is tenslotte bijna je trouwdag!

  • Jij bent de ideale kandidaat voor wekker op smartphone! Wijzers, stil, kan zo fel als je wilt tot bijna onzichtbaar toe en het wekgeluid kan je ook zelf kiezen.

   Trouwdag is alweer voorbij. Maar ik hou het Lindenhofverhaal in mijn achterhoofd.

  • Gebruiken doe ik m al járen niet meer (een heel enkele keer daargelaten), maar hij staat naast mij op het nachtkastje: de elektrische wekker. Met wijzerplaat, geen gezoem en natuurlijk oranje, want dat was lang, lang geleden mode

 4. Smartphone gaat ‘m niet worden. Zelfs aan het minst storende wekgeluid erger ik me kapot en bovendien gaat mijn smartphone ’s nachts uit. Mijn vorige telefoontje kon ik uitzetten en dan ging hij ’s ochtends gewoon af. Zo niet de smartphone, #*%#$*.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *