Nieuwe bewoner in de straat

Onze straat is bijzonder katrijk. Niet alleen de leukste en liefste kat van de wereld (juist, Ouranos) woont er, maar we hebben ook Bram & Pip, hij een stoere rode kater en zij een ieniemie poesje. Als kittens holden ze al achter elkaar aan door de straat en dat is nooit veranderd. Regelmatig hou ik mijn hart vast als er weer een auto nogal snel aan komt rijden, maar zowel Pip als Bram zijn streetwise genoeg om op tijd opzij te gaan. In de afgelopen jaren zijn ze ook iets bedaarder geworden, maar nog even dol op elkaar. Ze wonen niet in hetzelfde huis, maar ze latten uit overtuiging dat het dan leuker blijft.

Dan hebben we nog Carlotta, een fronsend schildpadpoesje. Het leed van de hele wereld lijkt op haar schouders te drukken. Ouranos was vroeger met haar evenbeeld Belle getrouwd. Jammer genoeg is Carlotta te jong voor hem, want Ouranos valt wel op sombere, tobberige dames.

Verderop in de straat wonen nog veel meer katten, maar die ken ik niet allemaal bij naam. Laatst zag ik dat er weer een straatgenoot bij is gekomen. Ook nog geen naam van bekend. Maar ik vind het wel een schatje.

7 thoughts on “Nieuwe bewoner in de straat

  1. Leuk, aan zo’n kastje, anders toch maar saai ding. En schildpadpoezen hebben niet alleen qua uiteijk overeenkomsten, ook innerlijk, tuttige tobbers zijn het

  2. Is Belle nog onder ons dan? Ik dacht dat … enfin, ik kan me vergissen. Ik ben ook de jongste niet meer. Over 3 dagen word ik 15. Ik vraag me af of mijn zusje een schildpadpoes is. Door al dat haar is het moeilijk te zien, maar ze is altijd ontzettend gestresst. Aan haar is dus totaal niet te zien dat ze bijna haar 3e lustrum viert. Misschien ben ik zelf wel een schildpadkater want ik ben nogal zwaar op de poot. Ons zusje Bisou was zeker geen schildpadpoes. Altijd heppie-de-peppie. We missen haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *