Nieuwe fiets

Omdat mijn fiets altijd buiten staat, slijt hij nogal. En nu ik niet meer verder dan 10 minuten van huis durf, bang dat mijn fiets onder mijn gewicht zal instorten, werd het tijd voor een nieuwe.

Kritisch als ik ben viel de dichtstbijzijnde fietsenwinkel af (te onaardige eigenaar). De twee andere fietsenwinkels om de hoek bestaan niet meer, dus het werd een tocht naar de andere kant van het spoor 😱.

Dat was een goed idee. Een grote winkel met heel veel keuze en een aardige verkoper. Ik heb drie proefritjes gemaakt en gelukkig fietste de mooiste fiets ook het lekkerst. Toen bleek dat het twee weken ging duren voordat hij rijklaar zou zijn. Teleurgesteld zei ik dat ik hem eigenlijk komend weekeind nodig heb en tot mijn vreugde werd ik gisteren al gebeld dat hij klaarstond!

Net heb ik hem opgehaald. Nog een groot hangslot aangeschaft en nieuwe fietstassen besteld. Die laatste komen eind van de week. En dan ben ik dus voor de 3000e keer klaar om elke dag naar mijn werk te fietsen…..

Is het geen plaatje?

11 thoughts on “Nieuwe fiets

  1. Je criteria bij het uitkiezen van een fiets(enhandel) zijn zo herkenbaar!! Ik ben geen hondenmens maar ik ga altijd naar de fietsenmaker waar ze een klein zwart boomertje hadden. Helaas is hij niet zo goed opgevoed en nu mag hij niet meer mee naar het werk/de winkel …

  2. Mooie fiets! En voor onaardige eigenaren is het eigen schuld dat ze minder klanten krijgen, moeten ze maar liever zijn. Bij mij staat de schoenmaker op de zwarte lijst en ga ik al 5 jaar naar het centrum voor zolen vervangen

  3. Ik zou het leuk vinden als er eens een blogje gewijd werd aan winkelcriteria. Volgens mij heb je een gevoelige snaar geraakt, Hermieneke!

    • Het is net op tijd goed gekomen. Maar ze hadden mijn bestelde fietstas niet in de gaten gehouden en uiteindelijk moest ik er zelf tig keer over bellen. Maar ik heb nu een prachtige dubbele bijpassende fietstas én ben ook nog steeds on speaking terms met de fietsenwinkel 😀

  4. Oef, gelukkig zeg! Geef hen anders in overweging om ter voorkoming van hooglopende conflicten een zwarte boomerpuppy aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *