Nieuwe wandelschoenen

Op zoek naar een tweede paar wandelschoenen belandde ik bij Bever in Den Haag. Een vriendelijke jongeman ging mij adviseren. Eerst wilde hij raden hoe oud ik was. Nu ben ik daar nooit zo van gecharmeerd, dus ik wilde mijn leeftijd direct prijsgeven, toen hij al gokte dat ik 55 was. Aangezien mensen altijd minstens 10 jaar jonger zeggen dan wat ze echt denken, was ik nogal beledigd.

Daarna ging hij een scan van mijn voeten maken. Daaruit bleek dat ik een soort klokkenluider van de Note Dame ben. Mijn voeten schelen meer dan een maat met elkaar, de een is veel breder dan bij normale mensen en de ander veel smaller en zelfs mijn kleinste voet is een maat groter dan de maat die ik gewend ben te dragen. Ik was in shock.

De Beverman zei glimlachend dat bijna iedereen in te kleine schoenen loopt. Ik denk eerder dat hun scanapparaat kapot is. Uiteindelijk heb ik schoenen gekocht die volgens mij een halve maat te groot zijn en volgens de Beverman een halve maat te klein. Met dikke wandelsokken en warm weer leek die halve maat te groot mij wel oké. En de Beverman verzekerde mij dat ik de volgende keer echt nog een halve maat groter zal kopen. Kennelijk denkt hij dat je went aan te grote schoenen.

8 thoughts on “Nieuwe wandelschoenen

  1. Hoe kom je er nu toch bij dat mensen altijd 10 jaar jonger etc., je overdrijft, de meeste mensen zeggen maar wat. Moest erg lachen om het regeltje dat je ene voet veel breder is dan bij ‘normale mensen’. Kortom: heerlijk verhaal, alleen moet je t de lezers niet kwalijk nemen als zij bij een eventuele ontmoeting onophoudelijk naar je voeten loeren

  2. Wat heeft in vredesnaam je leeftijd (jij bent gewoon 40 en je blijft dat) met je voetmaat te maken? Zijn ze bij Bever een beetje raar of zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *