Nijmegen – Berg en Dal

De eerste echte wandeldag van onze vakantie! Gisteren telt niet helemaal mee, dat was vooral een reisdag. Aangekomen in Nijmegen hebben we een stadswandeling gemaakt met uitbreiding langs de Waal. Maar dat was toch vooral een beetje inlopen.

De weerberichten deden het ergste vermoeden. En telkens als ik wakker werd, hoorde ik de regen tegen het raam kletteren. Maar tot mijn verbazing was het vanmorgen droog. En eigenlijk bleef dat de hele dag zo. Af en toe een beetje gespetter en één keer een echte bui. Gelukkig was dat rond lunchtijd, dus een goed moment om even te schuilen en een omelet te eten.

De enige beperking was dat we niet door de uiterwaarden konden lopen. Die stonden redelijk blank. Dan maar over de dijk, ook mooi.

Een paar plaatjes voor een indruk van het landschap. Inmiddels zitten we in Berg en Dal in een hotel. En zing ik steeds over de postkoets die door berg en dal gaat.

11 thoughts on “Nijmegen – Berg en Dal

  1. Prachtige omgeving daar. Fijne vakantie! Dat het niet zo warm is zal jullie wel goed bevallen. Dat wandelt toch een stuk lekkerder. Wordt de bagage van hotel naar hotel gebracht of hebben jullie alles op de rug?

  2. Wat een rasoptimist ben je toch, Hermien! “We wachten het maar even af of het kan” … of het er nog stààt, zal je bedoelen! Extreem hoog water dat ze pas in 2050 hadden verwacht, daar wordt een mens niet echt rustig van. We hebben hier 45 mm gehad. Neerslag, bedoel ik. Maar in stuifzand zakt dat snel weg.
    Maar mooie plaatjes! En morgen gaat de zon schijnen.

    • Mijn oma zei altijd: “Wat vandaag valt, valt morge n niet.” Zou dat ook voor 2050 gelden?
      Onze tour rondom Valkenburg is inmiddels geannuleerd door de reisorganisatie 🙃

  3. Geen idee hoe lang jullie vakantie duurt, maar voorlopig prachtig weer. Dat liedje heb ik niet geluisterd, ik vrees dat het dan dagen in m’n hoofd zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *