Rotterdam

Onze wandeling begon op Rotterdam CS en het plan was om naar Delft-Zuid (inmiddels heet dat station Delft Campus, maar daar kan ik niet aan wennen) te wandelen via Schiedam. Het laatste stukje zouden we dan weer per trein afleggen, want 20 kilometer leek mij het maximaal haalbare.

Vanaf Rotterdam Centraal liepen we eerst nog door bebouwd gebied, maar al snel werd het groener. Het pad werd een paadje dat over oud spoor liep. Na 10 jaar in Rotterdam gewoond te hebben, was dit volledig nieuw voor mij!

Langs het Marconi plein en de Merwehaven (beide niet echt fotowaardig) liepen we al drie kwartier achter op mijn schema. Gelukkig was nog wel genoeg horeca open om ons van een stevige lunch te voorzien.

En verder ging het door Schiedam met een grappig zitbad, langs molens, veel distilleerderijen en een schip in het kabouterthema van deze vakantie. Schiedam is echt een leuk stadje! Via een park met veel educatief materiaal waaronder een insectenhotel liepen we over een wandelpad voor konijnen het weide groene land tussen Schiedam en Delft in.

En toen werd het pas echt kilometers vreten šŸ˜€. Door een kleine navigatiefout mijnerzijds liepen we oeverloos lang langs de Schie. Zo lang dat we de afslag naar Delft Zuid misten en zodoende nog 5 kilometers extra op de teller hadden toen we thuis aankwamen.

Gelukkig was het na een verfrissende douche heerlijk om op de hoek bij Lakila te eten. Onze vermoeide spieren haalden dat nog net.

One thought on “Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *