Thuis uit eten

De afgelopen weken hebben wij regelmatig eten besteld bij de restaurants waar we – normaal gesproken – vaak gaan eten. Het mes snijdt aan twee kanten: wij blij en zij hopelijk niet failliet.

Nu het einde van de horecasluiting in zicht is, neem ik aan dat zij weer gaan stoppen met maaltijden thuisbezorgen. Vandaar dat wij dit weekeind nog even onze slag slaan.

Vanavond dineren wij van Le vieux Jean. Een klein maar fijn restaurantje aan de voet van de Oude Jan, onze oude kerk met de scheefstaande toren. Ik zal proberen de tafel een beetje in stijl te dekken, hoewel ik mijn laatste stoffen tafelkleed al lang geleden heb weggedaan. Een mooie loper dan maar met bijpassende servetten 🙂

Zaterdag halen we een maaltijd op bij Einstein. Ons favoriete restaurant, ook voor feesten erg aan te bevelen. Minder formeel, dus een placemat volstaat.

Al met al leuke culinaire vooruitzichten, maar ik zal toch ook heel blij zijn als we weer eens gewoon in de ruime tuin van Einstein kunnen eten. Zonnetje erbij en het lijkt wel vakantie. Ik kijk er naar uit!

4 thoughts on “Thuis uit eten

  1. Over Einstein heb ik al veel goede verhalen gehoord, toch maar eens naar toe binnenkort. Le Vieux Jean is één van de beste restaurants in Delft, vinden wij. Tjonge wat kun je daar heerlijk eten. Met de pink omhoog, hè. Eet smakelijk!

    • Ja, Einstein moet je echt doen! En die pink bij Le Vieux Jean is de reden dat we daar eigenlijk zeer zelden gaan eten. Maar thuisbezorgd was prima!

  2. Bij Le Vieux Jean ben ik, alweer een aardig tijdje geleden, met mijn collega’s uit eten geweest voor een brainstorm-avond. Ik vond het te sjiek om bij me te passen en voor de vegetariër was er toen weinig keus. Hoe is dat tegenwoordig?

    • Maria, wij hebben er járen geleden voor het laatst gegeten en dat sjieke (de pink van Emie) vinden wij ook niet helemaal ontspannen. Hoe de keuze voor vegetariërs is, weet ik niet. Wij aten vanavond in elk geval veel vlees en vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *