Vijgensiroop

En nu even iets heel anders. Gisteren hadden we een soort rustdag om boodschappen te doen, het huis te kuisen en even bij te komen van het vakantievieren.

Om 17 uur zat ik even uit te puffen en ging de bel. Op de stoep stond een vrolijk jongmens met een ingepakte fles in zijn handen. Het leek een wijnfles en ik dacht: “Dat is vast een dankbare student.” Dus toen hij zei: “Ik heb een fles vijgensiroop voor Pieter B” paste dat prima in mijn plaatje. Ik riep Pieter erbij en vervolgens ging het jongmens vertellen dat hij de beste siroopimporteur van Nederland was. “Wat komen die studenten soms raar terecht” was mijn eerste gedachte, maar toen ik Pieter ook een beetje appelig zag kijken, begreep ik dat het geen bekende van hem was.

Inderdaad, de beste importeur van Nederland kwam gewoon een door Pieter bestelde fles vijgensiroop afleveren. Hij begon er een verhandeling van een kwartier bij over hoe je een lekker glas siroop maakt, niet te zoet en niet te laf, blablabla. En hoe we voortaan direct bij de beste siroopimporteur van Nederland konden bestellen in plaats van via bol.com.

Nu kun je mij nergens zo mee vervelen als met dat soort praatjes. Sinds ons verblijf in Frankrijk weet ik heel goed hoe je een lekkere siroop maakt en bovendien hebben wij twee kasten vol met diverse smaken. Dus hou alsjeblieft heel snel je klep over siropen mengen en hoe verkeerd de Fransen dat doen. Desalniettemin genoot ik ’s avonds van een heerlijk glaasje vijgensiroop 😀

5 thoughts on “Vijgensiroop

  1. Oei, lijkt me lekker, vijgensiroop. Er gaat sowieso niks boven een sappige verse vijg. Toch wel bijzonder dat hij door de importeur persoonlijk gebracht werd. Dat wordt dan wel een heel dure fles of zie ik dat verkeerd?
    Pieter, die appelig kijkt…. hm…. kan eigenlijk niet 🙂

  2. Wat is er raar aan bijkomen van vakantie? Als je dan eindelijk die twee weken per jaar losgelaten wordt aan de Loire, moet je echt 3 kastelen op een dag doen. Er zijn er zóveel! En je hebt tenslotte de rest van het jaar om weer bij te komen. Nou ja, behalve de maandagen. Dan moet je bijkomen van het weekend.

  3. Kun je eens een blogje wijden aan siroop maken, Hermieneke? Mijn favoriete is vlierbloesem. Wat is de meest buitenissigste siroop die je in de kast hebt staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *