Wandelen met Komoot en een museumbezoek

Gisteren ondernamen wij een tweede wandeling met Komoot. Mijn enthousiasme is iets bekoeld, want Komoot stuurde ons tot twee keer toe over een ruiterpad šŸŽ. Gelukkig was het erg rustig, want paarden hebben mij te grote tanden en benen. Op dit kleine euvel na hadden wij weer een heerlijke wandeldag vanaf Scheveningen door Meijendel en langs de Waalsdorpervlakte weer retour naar Scheveningen.

Vandaag deden we een thuisdagje met alleen een bezoek aan het museum Prinsenhof waar we een tentoonstelling van Jan Schoonhoven en Lothar Wolleh zagen. Ik citeer van de website van het museum:

“De tentoonstellingĀ Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en lichtĀ in Museum Prinsenhof Delft vertelt het verhaal van een buitengewone vriendschap tussen de Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven en de DĆ¼sseldorfse fotograaf Lothar Wolleh. Nog niet eerder werden deze twee grootheden uit de jaren zestig samen getoond. Wollehs liefde voor het fotografische experiment maakt hem tot een pionier van de naoorlogse fotografie. De tentoonstelling brengt reliĆ«fs en tekeningen van Jan Schoonhoven samen met Lothar Wollehs fotografie. Tegen de achtergrond van hun gedeelde fascinatie voor de werking van ritme en licht, biedt de tentoonstelling een nieuw perspectief op het leven en werk van Jan Schoonhoven.”

Ik vond het een erg mooie tentoonstelling. Hij geeft je het gevoel dat je heel dicht bij de kunstenaar komt. Dat is ongetwijfeld niet per se waar, maar dat geeft niet. Vooral de film (uit 2005) over Jan Schoonhoven was erg interessant en leerzaam. Verder zou ik iedereen aanraden deze tentoonstelling te bezoeken en daarna nog even leuk door Delft te lopen vanwege de herkenning van Schoonhovens thema’s.

9 thoughts on “Wandelen met Komoot en een museumbezoek

  1. Mijn reactie op jullie vorige wandeling is ergens in het wereldwijde web blijven steken. Ik vind de Van Nelle fabriek namelijk ook zo boeiend. Dat geldt ook voor Jan Schoonhoven, daar ga ik zeker nog op af binnenkort.

  2. Zoals je weet plan ik de meeste wandelingen op Komoot zelf, en ben daar heel enthousiast over. Ik maak ook wel eens mee dat ik over een ruiterpad kom, maar kom over het algemeen maar weinig paarden tegen. Het bezoek aan museum en daarna een wandeling door Delft lijkt mij leuk, als je de desbetreffende thema’s weer tegen komt in het straatbeeld. Van zoiets kun je dan dubbel genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *