Korte leesvakantie

Deze week had ik een weekje vrij gepland. Geen plannen, geen wekker: heerlijk. De eerste dag van mijn vakantie kocht ik het 8e boek over de zeven zussen geschreven door de zoon van de overleden schrijfster Lucinda Riley. Gelukkig was het koud en akelig weer en kon ik gewoon de hele dag lezend doorbrengen op de bank.

Heel kort samengevat gaat de serie over zes meisjes uit alle werelddelen die geadopteerd zijn door een puissant rijke pa, Pa Salt noemen ze hem, omdat hij naar de zoute zee ruikt. Ze wonen met z’n allen op een eiland in het Meer van Genève. Als pa sterft, krijgen ze allemaal een brief en aanwijzingen voor hun afkomst. Elke zus heeft haar eigen boek waarin haar afkomst wordt uitgeplozen. Daarnaast is er veel geheimzinnigheid rondom Pa Salt en de 7e zus. Die laatste komt in deel 7 al boven water, maar er was geen ruimte voldoende om ook pa Salt nog toe te lichten. Vandaar deel 8.

Ik verklap niks over het boek, maar het is knap hoe alle losse eindjes uit de eerdere boeken aan elkaar geknoopt worden. En toch is het ook altijd een beetje teleurstellend dat het allemaal zo heel erg onwaarschijnlijk is. Een tweede minpuntje is dat ik eigenlijk eerst weer alle voorgaande boeken had moeten lezen om dit deel helemaal van A tot Z te kunnen begrijpen. Maar dat is een mooi project voor een volgende vakantie.

11 thoughts on “Korte leesvakantie

  1. Eerlijk gezegd heb ik ook al overwogen om deel voor deel er nog maar eens op na te slaan zodat ik weet wie wie is, wie bij wie hoort etc.
    Maar voor de rest … uiteraard blij dat het nu “af” is.

  2. Ik hoor zoveel over deze boekenreeks! Ik ga er zeker ook eentje proberen al is het maar om te ontdekken wat er zo bijzonder aan is. Heerlijk trouwens, zo’n rustige week lekker lezen. Ik houd daarvan.

  3. Heb al veel over die reeks gehoord en nu weet ik zeker dat ik er niet aan begin. Acht delen is mij gewoon te veel en zou bij het laatste deel echt niet meer weten wíe ook al weer wát deed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *