Startpunt Leidschenhage

Vorige week was het heel even mooi weer – zonnig en niet te koud – dus reden wij met tram 19 vanaf het beginpunt bij het station van Delft tot het eindpunt in Leidschendam bij de Mall van Nederland. Vroeger heette dat gewoon winkelcentrum Leidschenhage en als ik daar met mijn moeder ging winkelen (want shoppen bestond toen nog niet), was het feest.

Pieter keek bedenkelijk en dat snapte ik best. Maar soms gaat nostalgie voor. Het was inderdaad niet verheffend, een overdekt winkel centrum zoals er veel zijn. Maar gelukkig zit er ook een Bever en toevallig had ik (g)een wandelrugzakje nodig. Ze verkochten ook petten met ingebouwde koeling: ook nooit weg.

Goed geslaagd was het tijd om te lunchen. En hoewel het winkelcentrum niet fantastisch was, was de lunchplek aan het water dat zeker wel!

Daarna een niet zo heel lange wandeling gemaakt, ik denk een kilometer of 13, door Marlot, via Duindigt en langs museum Louwman. Niet te lang, wel een leuke wandeling. We passeerden een kleine vlindertuin met bankje, maar helaas waren de vlinders ver te zoeken šŸ˜©

10 thoughts on “Startpunt Leidschenhage

  1. Vroeger ging ik ook vaak winkelen (idd niet shoppen) met mijn moeder of oma in winkelcentrum Leidschenhage en later ook veel alleen. Altijd leuk. Inmiddels houd ik ook niet meer zo van winkelen, vooral niet van kleding kopen. Maar nu het winkelcentrum helemaal vernieuwd is, wil mijn moeder er nog wel een keertje heen. Dus dat gaan we een keer doen. Die paviljoens aan het water is een goede tip!

  2. 13 kilometer niet zo heel veel…. ik vind dat anders best een eind, maar goed, voor mij ligt de grens al rond de 15, 16 km. En bestaan er heus petten met ingebouwde koeling of is dat een broodje aapverhaal? Ik ga zo eens op internet bij Bever kijken. Niet dat ik een pet wil, maar toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *