Rietveldse Toren

Hoewel wij al jaren geleden hebben besloten te blijven wonen waar wij wonen en daarom ons oude huis (uit 1869) geheel naar onze smaak hebben doen verbouwen en inrichten, loop ik soms toch tegen mijn verhuisobsessie aan. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver: de Rietveldse Toren staat te koop!!!

Deze toren is een van de drie oude waltorens die in Delft zijn overgebleven. De enige met een woonbestemming en hier bij ons om de hoek. De twee andere torens (de Sint-Huybrechtstoren en de Bagijnetoren) herbergen respectievelijk een roeivereniging en een escaperoom.

Voor een schamele 5,5 ton en nog een paar ton extra om het geheel te moderniseren zouden we de eigenaars/bewoners kunnen worden van een stokoude toren uit 1448. Maar liefst 91 vierkante meters aan het water in hartje Delft (nou ja, aan de rand van hartje Delft). Enthousiast meld ik dit buitenkansje aan Pieter. Helaas is hij niet te porren voor een herziening van onze niet-verhuizen-overeenkomst. Nou ja, misschien maar beter ook. Ik nestel mij op de bank in onze warme, gezellige kamer en geniet van wat ik wél heb en droom van wat ik waarschijnlijk niet eens echt wil.

15 thoughts on “Rietveldse Toren

  1. Een droomhuis komt er in het filmpje voorbij. Dat je wild enthousiast bent, kan ik me goed indenken … ook ik zou alle bezwaren even vergeten.
    Ach .. wegdromen is ook leuk .

  2. Dromen van een droomhuis als De Rietveldse Toren, Ja daar gaat zeker je hart sneller van kloppen. Maar praktisch voor als je ouder wordt zal het niet zijn, maar misschien is het huis waarin je woont dat ook niet. Maar je hebt het daar erg naar je zin, dus blijf maar lekker genieten van je oude vertrouwde plekje.
    Ik las trouwens dat monumentenzorg de huidige eigenaar in 2011 geen toestemming heeft gegeven, voor een deurtje dat in geval van brand als nooduitgang zou kunnen dienen. Wil je verbouwen en het veilig maken en dan mag dat niet… Dus conclusie, Mooi niet doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *