Varend Corso Westland

Afgelopen zondag gingen we weer eens naar het Varend Corso Westland kijken. Hoewel het evenement ieder jaar plaatsvindt en echt de moeite waard is, hebben we niet elk jaar zin om te gaan. Dit jaar wel. Het was de 25e keer en alle boten (of de eigenaren ervan) hadden er veel werk van gemaakt.

Het corso is bedoeld om aandacht te vragen voor alles wat de kwekers uit het Westland te bieden hebben zowel wat betreft bloemen als wat betreft groenten. Op vrijdag en zaterdag varen de boten door het Westland en op zondag is Delft aan de beurt. Aan het eind van d emiddag liepen we naar het kanaal vlakbij ons huis en waren we precies op tijd voor de eerste boten. Het corso had nogal vertraging opgelopen doordat de brug bij Den Hoorn niet was opengegaan. Maar dat mocht de pret niet drukken.

We genoten van alles wat er te zien was en en passant konden we ook nog met wat straatgenoten bijpraten, want het blijft toch een beetje ons-kent-ons in Delft. Verder spreken de foto’s voor zich.

8 thoughts on “Varend Corso Westland

  1. Stralende editie! Had ik, indien in Delft, zeker naar gekeken. Maar ja, je kunt niet alles, hè? Dank voor je beeldverslag.

  2. Ik kijk altijd naar het Corso wat door de Bollenstreek trekt, en sta altijd versteld wat een mooie creaties dat zij maken. En dat zal hier niet anders zijn, daar zitten heel wat uurtjes in. Altijd weer gezellig met Ons kent Ons!

  3. Nog nooit een varend corso gezien. Heel bijzonder en wat een werk hebben de mensen ervan gemaakt. Wij zijn momenteel druk met de voorbereidingen en het versieren van de tuinen en de wegen ivm het dorpsfeest. Het leukste vind ik dat iedereen bezig is ’s avonds want er wordt heel wat samengewerkt en gekletst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *