Vikingfeest

Afgelopen zaterdag vierden onze vrienden C&I hun 35-jarige bruiloft. Traditiegetrouw organiseerden zij tot in de puntjes een themafeest dat duurde van 11 tot 23 uur. Plaats van handeling: Kasteel Ammerzoden. Nou ja, eigenlijk het Koetshuis van het kasteel, maar het was zeer historisch. Het thema was ‘Viking’ en je mocht ook verkleed komen. Veel mensen hadden daar erg hun best voor gedaan en Pieter en ik deze keer ook.

Wij hadden besloten om er een weekeindje van te maken. Eerst wilden we alleen de nacht na het feest blijven overnachten, maar uiteindelijk leek het wel praktisch om de dag ervoor al aan te komen. Vanwege deze late change of plans zaten we in twee verschillende plaatsen en hebben dus de nodige kilometers afgelegd van Herberg naar kasteel naar B&B en uiteindelijk weer naar station ’s Hertogenbosch. Gelukkig was het steeds droog ondanks de wat sombere voorspellingen. En de OV-fietsen waren prima, ook met tegenwind op de dijk!

Het feest was super! Diverse workshops om de gasten te vermaken (denk aan zwaardvechten, manden vlechten, weven, wandelen, kasteel bezichtigen, iets leren over eetbare planten, etc). Tussen alle bedrijvigheden was er eten en drinken in overvloed. Er was muziek, er waren verhalenvertellers, er werd een klucht opgevoerd en er was vooral ook veel gezelligheid.

Ter illustratie een paar foto’s waar je niets ziet van het feest, maar die wel ons weekeind een beetje weergeven. Ik hoop later foto’s te krijgen waar je ook het feestgedruis op ziet. Komt vast goed, want er was ook een fotograaf die heeft geprobeerd alles en iedereen vast te leggen.

Ik zeg: bedankt C&I voor de fantastische dag!

8 thoughts on “Vikingfeest

  1. Wat een enorm origineel idee! En workshops die mij ook leuk lijken, op dat zwaardvechten na, want dat is zwaar denk ik. Klinkt als een heerlijk weekend.
    Wist trouwens niet dat Vinkingvrouwen van die leuke fladderjurken hadden 🙂 nu wil ik óók vikingmevrouw zijn. Ga het morgen Jaap vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *