Botanische tuin

Dit weekeind kwam vriendin B uit Hamburg logeren. Net als drie jaar geleden. Vorig jaar gingen wij naar Hamburg en waarom wij – tegen de traditie in – een bezoekje in 2021 oversloegen, weet ik niet.

In elk geval was het weer heel erg gezellig. Altijd een feestje om weer even in het echt bij te praten in plaats van alleen via mails en appjes.

Zondagmorgen gingen we naar de botanische tuin in Delft. Daar was een wandeling uitgezet langs 29 keramiekstukken van verschillende kunstenaars, die allemaal een spreekwoord of gezegde verbeelden. Dat is extra leuk omdat vriendin B weliswaar goed Nederlands spreekt, maar lang niet alle uitdrukkingen kent én zij ons weer iets kon leren over eventuele equivalenten in het Duits. Zoals “Reden so wie mir der Schnabel gewachsen ist”. Staat er ook tussen de zes voorbeelden die ik heb uitgekozen om hier te tonen.

Nadat we alle beeldjes hadden gevonden, bezochten we de tropische kassen en de medische planten. Ik wist eigenlijk niet dat de botanische tuin zo mooi is. Klein, maar heel fijn!

7 thoughts on “Botanische tuin

  1. Wat mooi. Lijkt me top voor een wandeling. Wij hopen nog steeds een kamer te vinden voor onze zoon in Delft, al zijn de kansen super klein ondertussen. Maar ik ga dit bericht van je toch opslaan voor als we er nog eens op uitstap gaan.

  2. Al die wauwelende vogeltjes: dat beeld zal het Duitse gezegde zijn.
    Leuke beelden hoor, maar eerlijk gezegd vind ik dat blad rechts onder veel mooier, nu nog de naam…..uhh

    • Dat is een reuzenwaterlelie. Officiële namen: Victoria amazonica of (in gewoon Nederlands) Victoria waterlelie. Wij noemden dat thuis het Babyblad, omdat er een baby op kan zitten/liggen zonder kopje onder te gaan. In de Leidse hortus was er een keer per jaar de mogelijkheid je baby op zo’n blad te laten fotograferen. Ik weet eigenlijk niet of dat nog steeds kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *