Luilak

in de nacht van vrijdag op zaterdag schrok ik om 4.00 uur wakker door een enorm geluid van wel 1000 motoren. Eerst dacht ik dat het oorlog was, maar toen ik uit het raam keek, zag ik de eindeloze stoet motorgeweld langstrekken. Ze reden niet eens knoerthard, maar ze maakten kabaal voor 10. En toen het allang weer vredig en stil was geworden, lag ik nog in bed te shaken en was nog zeker een uur klaarwakker.

Wel leuke kattenfilmpjes bekeken in die tijd. Volgend jaar weer…..

10 thoughts on “Luilak

 1. Ik kan mij voorstellen dat je dan ligt te shaken als er zoveel voorbij komen. Ik heb natuurlijk zelf ook motor gereden maar mijn motor maakte niet zo’n herrie.
  Volgend jaar weer zeg je… Komen ze elk jaar weer voor een rondje door de stad?

 2. Toen ik nog in Poortugaal woonde had je enorme herrie in de nacht voor 30 april. Het werd elk jaar iets minder. Geen idee of dat nog steeds wordt gedaan voor koningsdag. Ik mis t niet. Geluid van tig motoren moet nog erger zijn en je hoort ze ook al van verre

  • Ja behoorlijk. Er is ook flink over geklaagd. Maar ik las dat de burgemeester met opzet niet ingrijpt, omdat er dan het risico is dat ze een soort race beginnen en er ongelukken gebeuren.

 3. Lawaai hoort bij luilak. Een oude traditie de zaterdag voor Pinksteren. In Haarlem begint het al vrijdagavond. Kinderen lopen bij het ochtendgloren op straat en schreeuwen het volgende, Luilak, beddezak, staat om negen uren op , negen uren, half tien, dan kan men de luilak zien’
  Jij wordt met motor geluid gewekt.
  Warme groet en een glimlach,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *